ضد سرفه های قوی و طبیعی خانگی +طریقه مصرف آن ها

شاید شما نیز بارها برایتان اتفاق افتاده است که علیرغم از بین رفتن تمامی علایم سرماخوردگی همچنان دچار سرفه و خشکی گلو باشید و با استفاده از انواع شربت ها ،قرص ها و سرم های شست شوی دهان و بینی موفق به از بین رفتن و درمان این سرفه ها نشده اید .اما آیا تاکنون روش های طبیعی و گیاهی را برای رفع مشکلات نامبرده امتحان نموده اید ؟ در نوشتار سلامت وب امروز بسیاری از داروهای طبیعی و گیاهی مورد بررسی قرار گرفته است و ما با معرفی نرم کننده های قوی سینه و ضد سرفه های گیاهی و طبیعی بسیار قدرتمند تصمیم گرفته ایم تا به شما در رفع این مشکل کمک نماییم.

ضد سرفه چیست؟

ضد سرفه همان گونه که از نامش پیداست عبارت است دارو یا ماده ای بسیار قدرتمند که از آن می توان برای درمان سرفه ،افزایش خلط و رفع خشکی گلو و نرم کردن سینه استفاده نمود .عوامل ایجاد یا تشدید کننده سرفه در طب ابوعلی سینا مصرف گرمی (خوراکی های تند و شیرین )،خرما،گردو،تخمه و روغن آفتابگردان ،سیگار،داد زدن ،ارده شیره ،فلفل سیاه و قرمز و پنیر به همراه جمیع عوامل موثر در سرماخوردگی و سینه پهلو عنوان شده است که برای از بین رفتن سرفه ،نرمی سینه و افزایش خلط می توانید از ضد سرفه های قوی و طبیعی که در ادامه خدمتتان معرفی می گردد استفاده نمایید :


1.آویشن

آویشن یکی از داروهای گیاهی بسیار قدرتمند ضد سرفه است که در طب سنتی و طب مدرن استفاده از آن در این زمینه کاربرد گسترده ای داشته است .این گیاه ارزشمند که متعلق به تیره و خانواده نعناعیان است از نظر طب سنتی دارای طبع گرم و خشکی بوده و استفاده از آن برای درمان عفونت های شدید مجاری تنفسی،ضد عفونی نمودن دستگاه تنفسی و درمان التهاب دستگاه تنفسی فوقانی بسیار موثر است .

نوشیدن شربت آویشن یا دم نوش آویشن به عنوان یک ضد سرفه خانگی می تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن به بهود علایم سرماخوردگی کمک بسیاری نموده و به علت دارا بودن خاصیت خلط آوری در درمان بیماری‌های ریوی، زکام، برونشیت، آسم، گریپ، سیاه‌ سرفه و آنژین بسیار مفید باشد.در صورت عدم دسترسی به این ماده می توانید از شربت های حاوی این ماده گیاهی نظیر شربت آویشن ،شربت برونکوتیدی و … که در داروخانه ها به فروش می رسد استفاده نمایید .

شربت ضدسرفه آویشن


2.بهار نارنج

بهارنارنج، شکوفه‌ی نارنج  یا گل نارنج است که در فصل بهار بر روی درختان نارنج خودنمایی نموده و فضا را از عطر خوب و خوش خود معطر می سازد .این گیاه دارویی نیز دارای طبیعت گرم و خشکی بوده و مصرف دمنوش این گیاه به عنوان یک ضد سرفه قوی می تواند برای تسکین درد سینه و نرم کردن آن تاثیر مثبتی به همراه داشته باشد .برای درست کردن دمنوش بهارنارنج، 10 گرم  بهار نارنج را در دو لیوان آب جوش بریزید و 20 دقیقه بر روی شعله‌ ی غیر مستقیم قرار دهید تا دم بکشد، سپس آن را صاف کرده و میل نمایید.

ضدسرفه گیاهی قوی


3.بابونه

بابونه به عنوان یک کورتون طبیعی و گیاهی دارای خواص ضد آلرژی بوده و با دارا بودن طبع گرم و خشک قوی ترین تب بر و درمان کننده سرفه های خشک می باشد .شما می توانید به عنوان یک داروی خلط آور از بابونه و مزایای آن برای رفع التهابات دستگاه تنفسی استفاده نموده و بدین ترتیب خشکی سینه و سرفه های خود را درمان نمایید .


4.سپستان

میوه گیاه سپستان داروی گیاهی دیگری است که با دارا بودن طبع گرم و خشک می تواند برای کاهش سرفه ،خلط آوری و نرم کردن سینه مورد استفاده قرار گیرد .جوشانده این گیاه گرفتگی صدا را باز کرده و در درمان سرماخوردگی، سرفه، گلودرد و …کاربرد گسترده ای دارد .علاوه بر این که شما می توانید از جوشانده سپستان برای رفع سرفه و نرم کردن سینه استفاده کنید می توانید از ترکیبی به نام چهار تخمه که شامل (سپستان،تخم مرو، به دانه و بارهنگ) می باشد به عنوان یک ضد سرفه و نرم کننده‌ی سینه استفاده نمایید .

داروی ضدسرفه آلرژی


5.عناب

عناب این گیاه پرخاصیت ناب میوه ای شبیه به خرماست که به علت دارا بودن سطح بالایی از ویتامین ث ،موسیلاژ و لعاب زیاد بهترین داروی گیاهی نرم کننده سینه شناخته شده است .برای درمان تب،سرفه،نرم کردن سینه،رفع خشکی گلو ؛ آسم و تنگی نفس می توانید روی عناب حساب ویژه ای باز کرده و با مصرف جوشانده آن گرفتگی صدا و سینه درد خود را برطرف نمایید .


6.فلوس

دانه‌ی فلوس، سخت، شفاف و به رنگ زرد بلوطی بوده و به عنوان عسل فلوس نیز شناخته می شود .مصرف دم کرده یا جوشانده فلوس برای درمان نرمی سینه ها،رفع گرفتگی صدا و کاهش تب بسیار نافع بوده و کاملا به اثبات رسیده است .ابوعلی سینا افزودن پره های فلوس به آب جوش را به عنوان بهترین ضد سرفه گیاهی معرفی نموده است .

قویترین داروی گیاهی ضد سرفه


7.زنجبیل

یکی از راه های آسان و درمان سرماخوردگی و رفع گلودرد مصرف ریشه گیاه زنجبیل به همراه عسل می باشد .زنجبیل به عنوان یک اکسپکتورانت طبیعی دارای اثرات ضد سرفه و خلط آوری بسیار قوی بوده و در درمان التهاب‌ها و تسکین دردهای گلو تاثیر بسزایی دارد .

ضد سرفه طبیعی


8.بارهنگ

بارهنگ به عنوان یکی از مهم ترین داروهای گیاهی و یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده ترکیبی به نام چهار تخمه تاثیر سریعی برای درمان و کاهش سرفه ها  و رفع گلودرد به همراه دارد .ریشه ، برگ و تخم بارهنگ قابض بوده و اثر نرم کننده داشته و لعاب این گیاه باعث نرم شدن سینه و برطرف شدن سرفه می گردد.

ضد سرفه قوی


9.به دانه

برای بهره مندی از لعاب به دانه و خواص ارزشمند آن برای نرم کردن سینه تنها کافی است تا یک قاشق مرباخوری به دانه را در نصف لیوان آب جوش بریزید و چند دقیقه صبر کنید، سپس آن را صاف کرده و لعاب به دانه را بنوشید. دانه های لعابدار به در این حالت به قوام آمده و به عنوان بهترین نرم کننده سینه و ضد سرفه می توانند به کمک شما آیند و شما را از شر سرفه ها نجات دهند .

به دانه و درمان سرفه


10.شلغم

شلغم به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی و فوق العاده قدرتمند داروی گیاهی دیگری است که همه ما آن را به عنوان یک پنی سیلین طبیعی می شناسیم و در زمان سرماخوردگی مصرف آن را فراموش نمی کنیم .مصرف شلغم به صورت بخارپز یا اب پز ،نوشیدن آب شلغم و میل نمودن سوپ شلغم از ساده ترین راه های درمان سرماخوردگی و سرفه ها در منزل و به صورت خانگی می باشد .

آمپول ضدسرفه


سایر روش ها

ابوعلی سینا برای درمان سرفه از ضد سرفه های گیاهی قدرتمندی هم چون عرق «آویشن + بهار نارنج»،پره های فلوس در آب جوش ،شیر هویج،سیب قرمز روزانه یک عدد ،خیسانده «عناب +سپستان »( به مقدار مساوی)،غرغره ی جوشانده 30 تا 50 گرم سپستان ،آبغوره ،فرنی «نشاسته +شیر عسل +کمی زنجیل»،خرمالو +شیر +شکر یا عسل – در مخلوط کن بریزید و بعد میل کنید،جوشانده آب پیاز +سیر +آناناس استفاده نموده و بدین وسیله بسیاری از بیماری های تنفسی را درمان می کرده اند .


در پایان

اگر چه داروهای گیاهی برای درمان سرفه و سایر مشکلات تنفسی در مقایسه با داروهای شیمیایی داروهای بی ضرری به شمار می روند اما بهتر است بدانید برخی افراد به دلیل دارا بون شرایط خاص جسمی و یا در اثر ابتلا به بیماری دیگر و مصرف دارویی خاص نمی توانند از برخی از این داروها استفاده نمایند .بنابراین در مورد مصرف این داروها حتما با پزشک معالج خود مشورت نموده و در صورت تداوم سرفه و طولانی شدن مدت بیماری حتی با استفاده از این درمان ها حتما به یک متخصص ریه یا گوش و حلق و بینی مراجعه کنید .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top