عناب انتخاب سلامتی و زیبایی+مهم ترین خواص عناب

یکی از میوه هایی که به صورت تازه و خشک خواص درمانی بی شماری دارد میوه ای به نام عناب است که موضوع سلامت وب امروز به معرفی خواص و فواید آن برای سلامتی اختصاص یافته است .این میوه با داشتن طعمی ترش و شیرین شکلی شبیه به خرما یا سنجد دارد که در ادامه مقاله امروز می توانید اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب نمایید.

عناب چیست؟

عناب با  نام انگلیسی Jujube و نام علمی: Ziziphus zizyphus میوه ای ترش و شیرین و شبیه و در اندازه خرما ،میوه زیتون یا سنجد است که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می‌باشد.نام های دیگر عناب شامل خرما قرمز، خرما کره ای، چینی و هندی می باشد.طعم عناب تازه شبیه سیب شیرین و طعم عناب خشک مشابه طعم خرما می باشد. طبع عناب معتدل و مرطوب بوده و استان خراسان جنوبی مهم ترین قطب اقتصادی تولید عناب در ایران شناخته شده است.

هسته عناب


مشخصات ظاهری گیاه عناب

عنابدرختی با ارتفاعی در حدود 8 متر است که بومی مناطق گرمسیر بوده و دارای برگ هایی کوچک ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گل های این گیاه کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت عناب نامیده شده و به رنگ قرمز مایل به قهوه ای و به شکل تخم مرغ  و دارای یک هسته می باشد. میوه کال سبز و بیضی شکل و میوه رسیده قهوه ای مایل به قرمز با پوست چروک همانند خرما می باشد.

عناب در بارداری


ترکیبات شیمیایی عناب

این میوه علاوه بر دارا بودن لعاب فراوان حاوی مواد پروتئینی،مواد قندی،مقادیر فراوانی ویتامین ث ،ویتامین ب6 ،نیاسین و املاح معدنی مفید برای بدن مانند منیزیم،فسفر،روی ،کلسیم،پتاسیم،منگنز،مس،آهن و… می باشد.

خواص عناب برای یبوست


خواص دارویی و فواید عناب

عناب میوه طبی خنک و شیرینی است که دوست کبد است ،بهترین دوا است برای سینه و سرفه، بلغم را دفع و گرفتگی صدا را برطرف می‌کند خون را صاف و برای ریه و کمردرد نافع است و غليان و فشار خون را تخفیف می‌دهد.سایر خواص درمانی عناب و فواید دارویی آن را می توانید در ادامه سلامت وب امروز مطالعه نمایید:

  1. این میوه بهترین میوه برای درمان بی خوابی است .فلاونوئیدها، پلی ساکاریدها و ساپونین موجود در این میوه سیستم عصبی را آرام  کرده ،استرس و اضطراب را کاهش داده و کیفت خواب را بهبود می بخشد.
  2. خواص عناب برای لاغری به علت فیبر و پروتئین فراوان در این ماده کم کالری است. فیبر و پروتئین موجود در این میوه با ایجاد احساس سیری در فرد به لاغری و کاهش وزن کمک کرده و شما را شر چاقی نجات می دهد.
  3. با استفاده از خواص عناب برای یبوست می توانید به راحتی یبوست را درمان کنید .مصرف 40 میلی گرم از این میوه در روز به علت داشتن فیبر بالا سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و با تنظیم حرکات روده ای سبب درمان یبوست، نفخ و سایر مشکلات گوارشی خواهد شد.
  4. با مصرف این میوه می توانید از سلامت استخوان ها محافظت نموده و از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری کنید.
  5. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه با تقویت قوای دفاعی بدن از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری نموده و با سرطان مقابله می کند.
  6. برای درمان فشار خون بالا می توانید از فواید این میوه به علت محتوای بالای پتاسیم در آن استفاده کنید .این میوه با کنترل جریان خون از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می کند.
  7.  خواص شگفت انگیز این میوه را در تصفیه خون و درمان غلظت خون دست کم نگیرید. آلکالوئید، سابپونین و تری ترپنوئید های موجود در این میوه در تصفیه و سم زدایی خون ،تولید گلبول های قرمز و بهبود گردش خون نقش موثری دارند.
  8. مصرف چای عناب به همراه زنجبیل و گیاه شیرین بیان در درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سرفه و تسکین گلو درد بسیار نافع است.
  9. خواص ضد التهابی این میوه در کاهش دردهای عضلانی و مفصلی بیماری های التهابی مانند رماتیسم و آرتروز بسیار مفید و موثر است.
  10. مصرف این میوه با مهار فعالیت گلوتامات، از آسیب های مغزی، سکته مغزی، تشنج یا بیماری پارکیسنون جلوگیری می کند.
  11. خواص عناب برای زنان شامل درمان کیست تخمدان و بهبود عملکرد تخمدان ها می باشد.
  12. مصرف عناب در بارداری به علت داشتن مقادیر بالای آنتی اکسیدان و فولات برای تشکیل درست سیستم عصبی نخاعی جنین بسیار سودمند است.
  13. خواص عناب برای پوست شامل پاکسازی پوست،درمان آکنه،جوش و اگزما می باشد .این میوه بهترین مرطوب کننده پوست بوده و استعمال موضعی آن به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی می تواند از بروز سرطان پوست جلوگیری می کند.
  14. خواص عناب برای مو شامل افزایش رشد موها،ضخیم شدن تارهای مو و جلوگیری از ریزش موها می باشد.
  15. اگر عناب را با دندان یا وسیله دیگری زخمی‌ کنند در آب بیندازند تا خوب آن را به خود بکشد سپس شیره آن را بگیرند با شیرخشت مخلوط کنند یا با شیرینی دیگری بخورند برای دفع فشار خون و سرفه مفید است .
  16. از امیرالمومنین (ع) عناب برای بیماران تب‌دار ( بخصوص خشک آن ) بسیار مفید است. عناب، مایه نرمی مزاج و صاف شدن خون و فرونشاندن خشکی جهاز تنفس است.
  17. برای درمان آبله، حصبه، و درد سینه و سرفه و فشارخون 800 گرم عناب جرجانی و درشت را در 4 لیتر آب بپزند و سپس با دست مالش دهند و صاف کنند و سپس با این آب 3 کیلو قند مخلوط کرده شربت بپزند.

 

خواص عناب برای لاغری


خرید، نگهداری و روش مصرف عناب

هنگام خرید عنابتازه حتما انواع سبز و سفت آن را انتخاب کرده و عناب خشک را نیز با داشتن رنگ قرمز شفاف و نرم انتخاب کنید .در صورت مصرف سه تا چهار روزه می توانید آن را در دمای اتاق نگهداری کرده و در صورت مصرف طولانی مدت آن عناب را درون یخچال نگهداری کنید .از این میوه می توانید دم نوش،ترشی و یا به صورت میان وعده استفاده کنید .مقدار خوراک طبی آن از 10 تا 15 عدد است.

مهمترین خواص عناب


عوارض جانبی و مضرات عناب

برای جلوگیری از بروز مضرات عناببه توصیه های زیر توجه نمایید:

  • افراد مبتلا به دیابت از مصرف عناب خودداری کنند.
  • زیاده روی در مصرف این میوه موجب خواب آلودگی، اسهال، کاهش اشتها، ضعف و ناراحتی خواهد شد.
  • برای جلوگیری از بروز مضرات عناب در دوران بارداری که بروز یبوست می باشد از زیاده روی در مصرف آن خودداری نمایید.
  • افراط در آن تولید نفخ می‌کند و دیر هضم است خنثی‌ کننده زبان از افراط آن خوردن شکر و مویز است .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *