همه ما به دنبال راهی هستیم که به وسیله آن بتوانیم از ابتلا به انواع بیماری ها پیشگیری کنیم و در صورت ابتلا به بیماری به راحتی آن را درمان نماییم .علت بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی ما در نحوه تغذیه ما نهفته است چرا که از مواد غذایی ناسالم استفاده می کنیم و از مصرف مواد غذایی مفید و مغذی گاها غافلیم .در این مقاله سلامت وب قصد داریم تا شما را با دانه هایی بسیار کوچک آشنا کنیم که مصرف آن ها نقش بزرگی در تامین سلامتی بدنتان خواهد داشت . |
1- دانه انار
از دانه انار فقط برای تهیه غذاهای شمالی استفاده نکنید .اگر می دانستید دانه های بسیار کوچک انار چه فوائدی دارند مطمئنا از این دانه ها بیشتر استفاده می کردید .دانه انار حاوی سطح بالایی از ویتامین ث ،آهن ،اسید فولیک ،ویتامین های گروه ب و خواص آنتی اکسیدانیست که مصرف آن در مبارزه با کم خونی ،تقویت اعصاب ،درمان ویار دوران بارداری و درمان استفراغ بسیار موثر است .شما می توانید با افزودن دانه انار به برنامه غذایی هفتگی خود از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید .
2-دانه کدو حلوایی
دانه کدو حلوایی یا همان تخم کدو حاوی سطح بالایی از مواد معدنی مانند آهن ،منیزیم ،روی و اسیدهای چرب امگا 3 می باشد .مصرف دانه کدو تنبل به علت داشتن محتوای آنتی اکسیدانی بسیار بالا موجب سلامت قلب می شود .این دانه با کاهش سطح چربی های بد خون از گرفتگی عروق جلوگیری کرده و باعث بهبود فرایند جریان خون در رگ ها می شود .مصرف دانه کدو تنبل علاوه بر دارا بودن فوائد ذکر شده می تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن ،بهبود خلق و خو ،درمان دیابت ،کاهش استرس ،کاهش علایم یائسگی ،و کاهش فشار خون موثر واقع شود .
3-شاهدانه
شاهدانه یکی دیگر از دانه های بسیار کوچک برای تامین سلامتی شماست .این دانه بسیار ریز و کوچ منبع غنی از ویتامین های آ ،ای ،ث و مواد معدنی مانند کلسیم ،فسفر ،منیزیم و گوگرد می باشد .شاه دانه حاوی ترکیباتی به نام فیتوسترول است که با دارا بودن این ترکیبات در کاهش سطح چربی خون بسیار موثر است .این دانه های بسیار کوچک منبع غنی از اسید های چرب امگا سه می باشند و مصرف آن ها در کاهش التهابات بدن ،کاهش بیماری های قلبی و درمان فشار خون موثر است .شما می توانید با مصرف این دانه های بسیار کوچک که سرشار از ترکیبی به نام توکوفرول است از بروز آلزایمر پیشگیری نمایید .
4- کنجد
کنجد دانه گیاهی بسیار کوچک ولی پرخاصیتی است
که منبع غنی از ویتامین ای ،ویتامین ب 6 و فولات می باشد .
این دانه های بسیار کوچک حاوی ترکیباتی گیاهی به نام لیگنان است که در بدن همانند هورمون استروژن عمل کرده و در کاهش سطح چربی خون تاثیر بسزایی دارد .مصرف دانه های کنجد باعث محافظت از قلب و مغز شده و با دارا بودن سطح بالایی از ویتامین ای در جوانی پوست و تقویت مغز سودمند است .ویتامین ب 6 موجود در کنجد با تقویت قدرت دفاعی بدن عوامل بیماری زا را از بدنتان دور کرده و از ورود و تکثیر ان ها در بدنتان پیشگیری می کند .و در نهایت وجود فولات در این دانه روغنی بسیار کوچک برای رشد مغزی جنین مفید بوده و خطر ابتلا به انواع سرطان ها را تا حدود زیادی کاهش می دهد .
5-دانه کتان
دانه کتان را باید برترین منبع گیاهی حاوی ویتامین ب 1
و اسید های چرب امگا 3 نامید .
اگر به غذاهای دریایی نظیر ماهی علاقمند نمی باشید
با مصرف دانه کتان اسید های چرب امگا 3 مورد نیاز بدنتان را تامین نمایید .
وجود فیبر بالا در این دانه های بسیار کوچک سبب شده است
که از دانه کتان در رژیم های لاغری استفاده شود .