سبزی ریحان چیست؟خواص سبزی ریحان برای سلامتی

یکی از سبزی های معطر که در ترکیبات سبزی خوردن موجود می باشد سبزی خوشبویی به نام ریحان می باشد .از این سبزی به عنوان چاشنی نیز در برخی از غذاها مانند کوفته و دلمه نیز استفاده می نمایند .این سبزی خوشبو خواص بی شماری دارد که در مقاله سلامت وب امروز به معرفی این خواص پرداخته ایم .

سبزی ریحان چیست؟

سبزی ریحان با نام علمی  Ocimum basilicum یکی از سبزی های معطر از گروه نعناعیان می باشد که استفاده از آن به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده سبزی خوردن رایج بوده و در برخی از موارد به عنوان چاشنی در تهیه برخی از غذاها استفاده می شود .این سبزی معطر بومی کشور هند و مناطق استوایی آسیا می باشد و خواص درمانی بی شماری دارد که در ادامه سلامت وب امروز به معرفی آن ها خواهیم پرداخت .برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید.

خواص ریحان برای پوست


 ارزش تغذیه ای ریحان

ارزش تغذیه ای سبزی ریحان در هر 100 گرم از این گیاه حاوی 23 کیلوکالری و مقادیرفراوانی فیبر ،پروتئین ،انواع ویتامین های گروه ب ،ویتامین آ،ویتامین ث،ویتامین ای ،ویتامین کا و مواد معدنی نظیر سدیم ،پتاسیم ،کلسیم ،مس ،آهن ،منیزیم ،منگنز و روی می باشد .

فواید دانه ریحان


1- بهبود عملکرد سیستم گوارش

همان طور که قبلا نیز بدان اشاره شد سبزی ریحان از تیره نعناعیان بوده و با دارا بودن خواص تسکین دهندگی می تواند سبب تسکین مشکلات گوارشی نظیر نفخ معده، گاز معده، سوزش و ترش کردن معده شود .مصرف سبزی ریحان سبب افزایش ترشح شیره ی معده می شود و از همین طریق مشکلات مربوط به عدم هضم غذا را برطرف می‌کند. این گیاه معطر با دارا بودن ترکیبات مفید در سلامت کبد ،سلامت روده و کیسه صفرا تاثیر بسزایی دارد.

اثرات تسکین دهندگی ریحان


2- تسکین دهنده دردهای عضلانی

اگر از دردهای عضلانی و اسپاسم های ناشی از آن رنج می برید ما استفاده از سبزی ریحان را برای تسکین این دردها به شما پیشنهاد می کنیم.مصرف این گیاه با تنظیم جریان خون درون مویرگی از خستگی و گرفتگی های عضلانی جلوگیری نموده و موجب تسکین دردهای عضلانی می شود .شما می توانید با ماساژناحیه دردناک با روغن ریحان نیز از خواص سودمند این گیاه برای تسکین دردهای عضلانی خود بهره مند شوید .

مضرات افشره ریحان


3- درمان کننده استرس و افسردگی

مطالعات انجام شده بر روی این گیاه معطر نشان داده است مصرف سبزی ریحان در مقابله با استرس و افسردگی بسیار سودمند است.مصرف برگ های این گیاه خطر ابتلا به افسردگی را در شما کاهش داده و از افزایش اثرات سوء ناشی از استرس در شما پیشگیری می کند .بدین منظور و برای بهره مندی از خواص آرام بخشی ریحان می توانید از دم نوش ریحان استفاده فرمایید .بدین منظور مقداری از برگ ریحان را در یک لیوان آب جوش ریخته و به مدت 30 دقیقه بگذارید تا دم بکشد، سپس آن را صاف نموده و بنوشید.

مضرات ریحان


 4-سلامت قلب و عروق

سبزی ریحان با دارا بودن بتاکاروتن و خواص آنتی اکسیدانی از سلول‌ های بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می‌کند.این گیاه از رسوب کلسترول در دیواره رگ های خونی جلوگیری نموده و بدین طریق مصرف آن از گرفتگی رگ‌ ها و حمله قلبی  پیشگیری می‌کند.منیزیم موجود در این گیاه با تقویت دستگاه قلبی و عروقی جریان خون درون رگ‌ ها  را بهبود بخشیده و سبب تنظیم ضربان قلب و کاهش فشارخون می شود.

طرز تهیه دم نوش ریحان


5-تسکین دهنده دردهای قاعدگی

با مصرف این گیاه خوشبو به علت دارا بودن ترکیبی به نام کافئیک اسید می توانید دردهای قاعدگی خود را تسکین دهید .این ترکیب با دارا بودن اثرات تسکین دهندگی می تواند در کاهش دردهای قاعدگی موثر به شمار آید .مصرف دمنوش ریحان دوبار در روز می تواند در این زمینه مفید واقع شود.

خواص عرق ریحان


6-گیاه ضد پیری

این سبزی خوشبو و خوشمزه به عنوان یک گیاه ضد پیری شناخته شده است .بنابراین مهم ترین خواص سبزی ریحان برای پوست محدود نمودن آسیب های ناشی از رادیکال آزاد توسط آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه می باشد .با مصرف این گیاه خطر پیری زودرس در شما به تاخیر افتاده و از عوارض ناشی از افزایش سن جلوگیری می شود .

خواص دارویی ریحان


7- بهبود دهنده کیفیت خواب

مصرف ریحان و یا دمنوش ریحان با کاهش اثرات خستگی در شما سبب داشتن خواب راحتی در شب برایتان می شود .بنابراین اگر از بی خوابی های شبانه رنج می برید نوشیدن یک فنجان دم نوش ریحان را قبل از خواب فراموش نکنید تا خواب راحتی داشته باشید.

ارزش تغذیه ای ریحان


8- ضد اسپاسم های گوارشی

مصرف این گیاه برای رفع اسپاسم های گوارشی، گرفتگی روده، حالت تهوع و استفراغ بسیار سودمند است. بنابراین اگر دچار هر یک از مشکلات یاد شده می باشید از مصرف این گیاه و بهره مندی از خواص دارویی ریحان غافل نشوید.

11 1


افشره خوراکی ریحان چیست؟

افشره خوراکی ریحان را شما می توانید با جوشاندن برگ های این گیاه در کمی آب جوش به دست آورید و یا به صورت آماده از داروخانه ها تهیه فرمایید .اما فراموش نکنید در مصرف افشره این گیاه زیاده روی نکرده و بیش تر از 8 روز از آن استفاده نفرمایید .چرا که این گیاه حاوی میزان زیادی استراگول است و به همین علت زیاده روی در مصرف آن سبب ابتلا به سرطان خواهد شد .برای جلوگیری از بروز مضرات افشره ریحان در صورت استفاده موضعی از این افشره حتما ابتدا آن را  بر روی بخشی از پوستتان امتحان کنید تا به علت استفاده از افشره‌ی خوراکی ریحان دچار آلرژی پوستی نشوید. و در نهایت بهتر است بدانید مصرف افشره این گیاه توسط خانم‌ های باردار، شیرده و همچنین کودکان ممنوع می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top