خواص گل همیشه بهار+مضرات دمنوش گل همیشه بهار

احتمالا شما نیز گل های زیبایی با گلبرگ های زرد مایل به نارنجی یا قرمز  به نام گل همیشه بهار را در باغ گل ها و یا گلخانه ها دیده اید اما آیا می دانستید این گل دارای مزایای چشمگیری برای سلامتی می باشد ؟این گل زیبا با دارا بودن مصارف خوراکی و درمانی می تواند علاوه بر درمان بسیاری از بیماری ها در زیبایی پوست شما نیز تاثیر گذار باشد .برای آشنایی بیشتر با گل همیشه بهار مطالعه سلامت وب امروز را از دست ندهید .

گل همیشه بهار چیست؟

خواص گل همیشه بهار چیست ؟این گیاه گونه ای خاص از گیاه کاسنی است که با نام علمی( Calendula officinalis یا Calendula persica) از گونه  Calendula در جهان شناخته شده است .طبع گل همیشه بهار سرد و خشک بوده و در دسته گیاهان دارویی قرار دارد .این گل زیبا با دارا بودن ساقه هوایی افراشته دارای گل هایی به رنگ زرد می باشد و در ایران بیشتر در استان کهگلویه و بویر احمد کاشت می شود .در زیر عکس گل همیشه بهار را می توانید مشاهده نمایید :

عکس گل همیشه بهار


تاریخچه گل همیشه بهار

Calendula برگرفته از واژه لاتین “calend” به معنی ماه می باشد. با توجه به تقویم رومی، شکفتن این گل ها نشانگر آغاز چرخه ماه نو بود به همین دلیل Calendula marigolds   یا این گیاه از لحاظ تاریخی دارای مفهوم مذهبی در مسیحیت بوده است، از آنجا که رنگ این گیاه طلایی بود آنها نام مستعار “طلای مری” را بر روی این گل گذاشته و در مراسم مذهبی و تزئین فضاهای مقدس از این گل زیبا استفاده می نمودند.سنت Hildegard به عنوان یک گیاه شناس و راهبه در آلمان، بیش از 1000 سال پیش برای درمان بیماران از گل های این گیاه استفاده کرد.

نام دیگر گل همیشه بهار


سایر مصارف گل همیشه بهار

علاوه بر مصارف درمانی از این گیاه به عنوان رنگ خوراکی استفاده می شده است .برخی از کشاورزان در گذشته برای زرد تر نمودن زرده تخم مرغ جوجه ها این گیاه را به خوراک مرغ خود اضافه می کردند و در برخی مواقع نیز از این گیاه  جهت جلوگیری از آفت زدگی گیاهان استفاده می شده است .

گل همیشه بهار
بذر گل همیشه بهار

ترکیبات موجود در گلبرگ های گل همیشه بهار

  1. استرول گیاهی به نام calendulin
  2. اسید کلندیک
  3. پلی ساکارید
  4. اسید لینولئیک
  5. کاروتنوئیدها
  6. فلاونوئیدها
  7. تریترپنس، مانند تریپرپوئید
  8. توکوفرولها
  9. گلیکوزید اسید اولانیولیک
  10. ویتامین ای
  11. پیش ساز ویتامین آ

ترکیبات یاد شده دارای چه خواصی می باشند؟

ترکیبات فوق الذکر موجود در گل همیشه بهار دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و به همین دلیل گل همیشه بهار بهترین گیاه دارویی برای تسکین آفتاب سوختگی ، درمان زگیل، نیش زنبور، آکنه و زخم ها می باشد .همچنین دم نوش این گیاه دارای خواص تسکین دهنده بوده و مصرف آن سبب کاهش علایم ناشی از بیماری های التهابی روده / کولیت، گاستریت، ریفلاکس و زخم معده و دردهای قاعدگی می باشد .در ادامه به تشریح خواص گل همیشه بهار به طور مبسوط می پردازیم:

طبع گل همیشه بهار


1- دوستدار سلامتی پوست

تحقیقات نشان می دهد گل همیشه بهار با دارا بودن ترکیبات فعالی همانند سیتوتوکسیک، هپاتوپروتئینی و اسپاسمژنی در کاهش التهاب ناشی از رادیکال های آزاد تاثیر بسزایی دارد . آزمایشات انجام شده بر روی عصاره های گرفته شده از این گل نشان می دهد که این گل می تواند سطح پروتئین واکنشی C و سیتوکین را پایین آورده و از  بدن شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت کند .بنابراین این گیاه دارویی بهترین راه جلوگیری از پیری پوست و سلول ها بوده و از بدن شما در برابر آسیب های ناشی از اکسیداتیو شدن سلول ها مانند عفونت ها و سرطان ها محافظت می کند .

مضرات گل همیشه بهار


2- کاهنده التهاب چشم

یافته های محققان نشان می دهد این گیاه قادر به درمان بیماری های ملتحمه و سایر بیماری های التهابی چشم می باشد.عصاره این گیاه دارای ویژگی های ضد باکتری، ضد ویروسی، ضد قارچی و تحریک کننده هستند که نه تنها باعث کاهش عفونت های چشم می شوند بلکه از چشم شما در برابر عوارض نور UV، زوال و پیر شدن و آسیب های اکسیداتیو محافظت می کنند.


3-آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده قوی

این گیاه با دارا بودن خواص ضد عفونی کنندگی قوی می تواند به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی در درمان مشکلاتی نظیر عفونت های باکتریایی گوش ، واژینیت یا عفونت واژن و عفونت ادراری موثر واقع شود.


4-کاهنده درد هموروئید

استفاده از این گیاه به صورت موضعی در ناحیه مقعد  باعث کاهش علائم هموروئید، بسته شدن زخم ها و کاهش خونریزی در این منطقه خواهد شد .


5- ضد اسپاسم عضلانی

این گیاه از طریق کاهش جریان خون در ناحیه دردناک با کاهش پاسخ های التهابی اسپاسم های عضلانی را کاهش می دهد.


6-زخم های پوستی، سوزش و بثورات را بهبود می بخشد

یکی از رایج ترین راه های درمانی برای کاهش خارش، قرمزی، حساسیت، خشکی و تورم  در پوست استفاده از این گیاه دارویی می باشد .استفاده از این گل شفابخش  سبب افزایش جریان خون در ناحیه آسیب دیده، افزایش تولید کلاژن، تقویت پوست و سرعت بخشیدن به روند ترمیم پوست بعد از عمل های جراحی می شود .اعتقاد بر این است که قدرت این گیاه برای کمک به درمان زخم ها به دلیل تحریک تولید سلول های اپیتلیال توسط گلیکوپروتئین ها و هسته های پروتئین موجود در این گیاه است. در افرادی که دارای پوست خشک، پوسته پوسته می باشند ترکیب روغن این گیاه با محصولات روان کننده طبیعی مانند روغن نارگیل یا کره درخت قلم سبب هیدراتاسیون و استحکام پوست خشک می شود. سایر مزایای گل همیشه بهار برای پوست شامل موارد زیر می باشد:

  • کاهش بثورات پوشک در کودکان و محافظت از پوست حساس کودکان
  • کاهش رنگ ظاهری رگ های واریسی
  • درمان سوختگی
  • کاهش درماتیت و اگزما

7-مفید برای مو

خواص گل همیشه بهار برای مو شامل ضخیم شدن ریشه‌ های موها و افزایش قدرت فولیکول‌ های مو می باشد به نحوی که با ماساژ پوست سر با روغن گل همیشه بهار می توان ریزش موها و شوره سر را درمان نمود.همچنین با استفاده از این گیاه می توان موها را رنگ کرده و بر حسب رنگ پایه موهایتان به رنگ قهوه ای تا بلوند در آورد .

کاشت گل همیشه بهار


8-سودمند برای زنان 

خواص گل همیشه بهار برای زنان شامل کاهش دردهای قاعدگی و باز شدن پریود می باشد .با مصرف دم نوش این گیاه می توانید قاعدگی خود را تنظیم نموده و از دردهای ناشی از قاعدگی رهایی یابید .


دمنوش همیشه بهار

برای تهیه دم نوش گل همیشه بهار یک مشت از گل خشک شده همیشه بهار را درون آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه آن را دم کنید و سپس آن را میل نمایید.این دم نوش مدر بوده و برای کاهش فشار خون و درمان بیماری های قلبی کاربرد موثری دارد .این دمنوش علاوه بر محافظت از کبد و صفرا در درمان آرتروز و التهاب مفاصل نیز سودمند است.

دمنوش گل همیشه بهار


مضرات گل همیشه بهار

مضرات گل همیشه بهار شامل بروز عوارض جانبی احتمالی در افراد حساس می باشد .اگر شما جزو افرادی هستید که به گیاهان دارویی نظیر گل داوودی ،بابونه ،اکیناسه و ….حساس می باشید می بایست از مصرف این گیاه برای جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته خودداری نمایید .مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی نیز ممنوع بوده و برای پیشگیری از بروز هرگونه واکنش آلرژیک حتما قبل از مصرف این گیاه به صورت خوراکی و یا موضعی با پزشک خود مشورت نمایید .همچنین مصرف این گیاه سبب خواب آلودگی می شود به ویژه زمانی که از داروهای آرامبخش ،خواب آور و یا ضد اضطرابی مانند کلونازپام (کلونپین) لورازپام (آتیمان) فنوباربیتال (دوناتال) وزولپیدم استفاده می کنید این خاصیت  دو چندان می شود.

خواص گل همیشه بهار برای مو


نتیجه گیری

 همیشه بهار(calendula )، گیاهی یکساله و علفی است که به طور مداوم در سراسر سال گل دارد.کاشت همیشه بهار به منظور مصارف خوراکی و دارویی صورت می پذیرد و از گل های این گیاه به عنوان ادویه وچاشنی نیز می توان استفاده نمود . نام دیگر گل همیشه بهار  میخک هندی ، هولس گلد ، ماری باد، کالاندولا ،رابو ،آبرون ،هیری ،گل جعفری و گل شادمان بوده و رنگ این گل زرد روشن و نارنجی می باشد.این گیاه حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های قوی و ترکیبات ضد التهابی است که با عفونت مبارزه کرده، تورم را کاهش داده،جریان خون را بهبود بخشیده، اسپاسم عضله را کاهش داده و اثرات و آسیب های رادیکال های آزاد را از بین می برد. شما می‌توانید برای بهره مندی از خواص دارویی این گیاه گلبرگ‌های همیشه بهار را در سوپ، خورش و یا سالاد‌های خود مورد استفاده قرار دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top