میوه به و خواص آن +اثرات درمانی این میوه پاییزی درطب سنتی

یکی از میوه های مقوی و مغذی پاییزی میوه ای به نام میوه به می باشد که خواص آن در علم پزشکی برای درمان بسیاری از بیماری ها به اثبات رسیده است .تمامی قسمت های این میوه دارای خواص دارویی بوده و ارزش غذایی این میوه بسیار بالا می باشد .سلامت وب امروز به منظور معرفی خواص میوه به و اثرات آن بر روی سلامتی تهیه و گردآوری شده است .

میوه به چیست؟

میوه به یا آنی به انگلیسی ( quince) و با نام علمی Cydonia oblonga یکی از مغذی ترین و با ارزش ترین میوه های پاییزی است که اکثر ما از خواص ارزشمند این میوه آگاه نمی باشیم .طبع میوه به گرم و تر بوده و تمامی قسمت های این میوه دارای خواص دارویی بوده و فواید این میوه برای سلامتی بی شمار است .این میوه هم خانواده سیب و گلابی بوده و میوه فصل پاییز و زمستان است .میوه به وقتی می رسد به رنگ زرد طلایی در می آید .سطح میوه از کرک پوشیده شده و دارای چندین هسته و طعم نسبتا شیرین و گسی می باشد .

میوه به


گیاه شناسی میوه به

میوه به متعلق به خانواده گیاهان گلدار دو لپه ای یعنی گل سرخیان بوده و بومی مناطق نواحی گرمسیر جنوب غرب آسیا می باشد .فصل میوه به پاییز و زمستان بوده و از نظر شکل مشابه گلابی می باشد .پوست این میوه مشابه هلو پرزدار و کرک دار بوده و گوشت آن به رنگ زرد روشن است .

فصل به


خواص تغذیه ای میوه به

میوه به سرشار از مواد و ترکیبات مغذی نظیر ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، فیبر، و املاح معدنی هم چون پتاسیم، مس، سلنیوم، روی، فسفر، کلسیم، آهن، و منیزیم و ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدان های کاتچین، اپیکاتچین، لیمونن و پپتین و اسید مالیک می باشد.

فصل میوه به چه زمانی است


خواص درمانی میوه به

به علت وجود چنین ترکیبات پر ارزشی درون این میوه خواص درمانی این میوه و فواید آن برای سلامتی بی شمار بوده و شامل موارد زیر می باشد .


1. ضد التهاب

وجود مقادیر فراوانی از ویتامین ث در این میوه در تقویت قدرت دفاعی بدن در برابر عوامل بیماریزا نقش موثر و بسزایی دارد .با تقویت سیستم ایمنی بدن التهاب در سطح بدن کاهش یافته و  در نتیجه این میوه می تواند از وجود هر گونه التهاب در بدن علی الخصوص التهاب پوستی جلوگیری نماید.


2. کاهنده وزن

به علت وجود فیبر بالا درون این میوه کالری این میوه بسیار پایین بوده و هر 100 گرم آن تنها در حدود 57 کالری در بدن تولید می نماید .سدیم و کلسترول موجود در این میوه بسیار پایین بوده و در نتیجه خوردن میوه به راهی گزینه ای بسیار مناسب برای کاهش وزن به شمار می روند .

خواص میوه به در بارداری


3.مفید برای دستگاه گوارش

مصرف میوه به شیرین مدر و مقوی است و به علت نافع بودن آن برای کبد و معده باعث پاکسازی و سم زدایی بدن می شود در نتیجه با مصرف این میوه کبد چرب به راحتی درمان شده و بهبود می یابد .آنتی اکسیدان های موجود درون این میوه در درمان زخم معده مفید بوده و به بهبود زخم های گوارشی و علی الخصوص زخم معده کمک می کنند .اسهال ،یبوست و استفراغ نیز که از مشکلات شایع دستگاه گوارش است با مصرف این میوه به سرعت و به آسانی قابل درمان است .


4.ضد سرطان

وجود آنتی اکسیدان های فراوان درون این میوه و ترکیباتی مانند تانن، کاتچین (catechin) و اپی کاتچین (epicatechin) با اثرات مخرب رادیکال های آزاد مبارزه نموده و از اثرات سوء آن بر بدن جلوگیری می نماید .این میوه به همین علت دارای خواص ضد سرطانی بوده و می تواند در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها علی الخصوص سرطان دستگاه گوارش نقش چشمگیر و ویژه ای داشته باشد .


5. تنظیم فشار خون

اگر از نوسانات و افزایش فشار خون رنج می برید از میوه به استفاده کنید .بر اساس پژوهش های انجام شده پتاسیم موجود در این میوه در کاهش فشار خون و تنظیم آن نقش بسزایی داشته و می تواند با کاهش سطح کلسترول به سلامت قلب و عروق کمک بسیاری نماید.


خواص میوه به در روایات دینی

در مورد مصرف این میوه توسط پیشوایان دینی و معصومین تاکید بسیاری شده است به نحوی که رسول اکرم (ص) می فرمایند مصرف میوه به سبب تقویت قدرت بینایی گشته و سبب زیبایی جنین درون شکم مادران باردار می شود .امام علی نیز می فرمایند خوردن به سبب تقویت قلب و باز شدن رنگ رخسار می شود .و در فرمایش امام صادق (ع)مصرف میوه سبب برطرف شدن غم و اندوه و روشنی ذهن می گردد .


مضرات میوه به (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. برای در امان ماندن از مضرات میوه به از خوردن میوه به بصورت خام به علت مسدود کردن رگ های بدن خودداری نمایید
  2. با توجه به گرم بودن طبع این میوه زیاده روی در مصرف این میوه در گرم مزاجان مضر می باشد .
  3. کرک یا پرز موجود بر روى میوه به را به علت هضم سنگین آن و مضر بودن آن برای حلق و صدا حتما قبل از مصرف به خوبی پاک نمایید .

نحوه مصرف میوه به

با توجه به طعم به این میوه ،میوه به کمتر به صورت خام مصرف می شود و غالبا از آن در تهیه دسرها ،مرباها ،شرینی ها و ژله یا طعم دهی به سایر غذاها استفاده می کنند .شربت به لیمو نیز یکی از نوشیدنی های گوارا و بسیار دلچسب است که فرونشاننده حرارت طبع می باشد .برای تهیه این نوشیدنی 20 گرم آب به ،سرکه،آب لیمو و گلاب (هریک 150 گرم)را با هم مخلوط کرده و با شکر بجوشانید و پس از قوام آمدن از آن استفاده کنید .

شهر میوه به


خواص میوه به در طب سنتی

میوه به به دو صورت ترش و شیرین وجود دارد که به ترش دارای طبع سرد و خشک بوده و تفاله آن قابض و یبوست آور است .خواص میوه به در طب سنتی شامل موارد زیر می باشد :

ضماد آب این میوه درد پهلو را درمان کرده و درمان وسواس،گرفتگی قلب،تنگی نفس،،افزایش اشتها،تقویت کلیه و معده،دفع یرقان،سردرد مزمن،دفع سوزش ادراری،بدبویی دهان  و….از سایر خواص این میوه پرفایده می باشد .همچنین خواص میوه به در بارداری جلوگیری از سقط جنین و زیبایی جنین می باشد.

خواص به در طب سنتی


1.درمان اسهال

جهت درمان اسهال به را به صورت درسته در کنار آتش ملایمی بپزید و پس از بریان شدن و نیره شدن رنگ آن جهت قطع اسهال مزمن از آن استفاده کنید .مصرب رب به یا مربای به ترش قی و اسهال را درمان کرده و از سردرد و گیجی پیشگیری می کند .همچنین می توانید برای درمان اسهال و ضعف معده 2 جزء آب به یک جزء برگ مو  مخلوط نموده و با روغن گل بجوشانید و سپس این ترکیب را روی آب کشک ریخته نان ترید کرده و بخورید.


2.درمان مشکلات چشم

جهت درمان سوزش چشم،ریختن مژه ها،آب ریزش چشم،خارش و جوش و ضخیم شدن پلک از خاکستر شاخ و ساقه های نازک به استفاده کنید.


3.درمان جوش های سر ،زخم دهان ،سوزش گوش و رحم

برای درمان تمامی این موارد کافی است مقداری رب به غلیظ را با نیمی از همان مقدار روغن زیتون مخلوط کرده و بجوشانید .آشامیدن مرهم به دست آمده جهت رفع خونریزی معده و سردرد حاد،ورم کلیه،اسهال کهنه،پیچش شکم،زخم روده،رفع سوزش رحم و گوش مفید بوده و تنقیه آن نیز دارای همین اثرات درمانی می باشد .


سایر خواص میوه به در طب سنتی

  1. درمان ترشحات سفید خانم ها
  2. ضد سیلان خون
  3. درمان بواسیر
  4. ادرار آور
  5. درمان ورم روده و معده
  6. درمان خونریزی لثه

به دانه چیست؟

به دانه یا همان هسته های به دارای خواص درمانی بی شماری می باشد .این دانه ها کندی دندان ها را برطرف نموده و سبب رفع حرارت و رفع گرفتگی صدا و درمان سرفه و گلودرد می شود .مصرف این دانه ها در افراد سرد مزاج می بایست همراه با رازیانه انجام شود و گرم مزاجان آن را به همراه شکر مصرف نمایند .

مضرات میوه به


خواص به دانه در طب سنتی

خواص به دانه در طب سنتی شامل موارد زیرمی باشد :


1. درمان ترکیدگی پوست

یک قاشق قهوه خوری به دانه را یک شب در یک فنجان آب سرد خیس کنید و صبح فردا آن را صاف نمایید .آب غلیظی که از آن به دست می آید ماده مناسبی برای درمان ترک لب و پوست می باشد و می تواند حتی سوختگی پوست را به سرعت درمان نماید .


2.درمان ورم معده

4 گرم به دانه را در 120 گرم آب سرد بخیسانید و پس از خیس خوردن آنقدر با قاشق هم بزنید تا مایعی به شکل سفیده تخم مرغ به دست بیاورید .سپ آن را میل کنید .

 


3.درمان ترشحات سفید خانم ها

جهت درمان ترشحات سفید خانم ها لعاب به دانه را با کمک انژکسیون جهت شست و شو استفاده کنید تا ترشحات از بین رود.


خواص برگ به در طب سنتی

برگ به نیز همانند سایر اجزای این میوه دارای خواص ارزشمندی است که در ادامه شما را با آن آشنا می نماییم :


1.درمان بی خوابی

هر زمان که دچار بی خوابی شدید یک مشت برگ به تازه و نو رسیده را بچینید و با یک لیتر آب جوش 10 دقیقه بخیسانید و پس از خیس خوردن صاف نموده و پس از 10 دقیقه آن را با شکوفه بهارنارنج مخلوط کرده و شیرین نمایید و هر شب موقع خواب 1 یا 2 قاشق از آن بنوشید تا به خواب آرامی فرو روید .خواص آرامبخشی این شربت همچنین در برطرف کردن عصبانیت نیز کاربرد وسیع و تاثیر بسزایی دارد .


2.درمان سرفه

جوشانده برگ به برای درمان انواع سرفه ها مفید است .بدین منظور یک مشت از برگ های تازه این گیاه را چیده و با یک لیتر آب جوش بر روی حرارت بگذارید .پس از گذشت ده دقیقه آن را از روی حرارت بردارید تا سرد شود سپس آن را صاف کرده و با عرق بهارنارنج شیرین کنید و هر وقت دچار سرماخوردگی شدید یک قاشق غذاخوری از آن میل کنید .این دارو برای درمان سل سرفه و برونشیت بسیار مفید است .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top